Phineas és Ferb / Jerk De Soleil (2022)

patai03 2012 aug. 24. - 19:04:07

ennyit tudok
Phineas és Ferb
Ez a lap egy ellenõrzött változatarészletek megjelenítése/elrejtése
[bevezetõ szerkesztése]
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás: navigáció, keresés
Phineas és Ferb (Phineas and Ferb)
Alkotó(k) Dan Povenmire
Jeff "Swampy" Marsh
Fõszereplõ(k) Vincent Martella
Thomas Sangster
Ashley Tisdale
Alyson Stoner
Dee Bradley Baker
Dan Povenmire
Mitchel Musso
Caroline Rhea
Richard O'Brien
Jeff "Swampy" Marsh
Olivia Olson
Tyler Alexander Mann
Ország Egyesült Államok
Epizódok 109 (epizódlista)
Gyártás
Játékidõ 22 perc epizódonként
Sugárzás
Eredeti csatorna USA Disney Channel
USA Disney XD
magyar Disney Channel
kanada Family
Eredeti sugárzás 2007. augusztus 17. –

A Phineas és Ferb egy Emmy-díjas, Disney Channel által készített rajzfilmsorozat. 2008. február 1-jén mutatták be elõször világszerte. Magyarországon a Jetixen (2009. szeptember 19-tõl Disney Channel) vetítik 2008 nyara óta. A címszerereplõk egy külvárosi[1] mostohatestvérpár,[2] akik a nyár minden napján kitalálnak valami lehetetlennek tûnõt, amit aztán megvalósítanak, mindezt a szüleik tudta nélkül. Ez idegesítõ a nõvérük, Candace számára, ezért mindig le akarja õket buktatni szüleik elõtt. Visszatérõ poén a sorozat mellékszála, amelyben a család kedvence Kerry ("K ügynök"), egy kacsacsõrû emlõs titkosügynököt játszik, aki meg akarja állítani a gonosz tudós, Dr. Doofenshmirtz-et. A két szál a történet végén egybefolyik, aminek következtében Candace nem tudja lebuktatni a fiúkat.
Tartalomjegyzék

1 Történet
2 Fõszereplõk
3 Mellékszereplõk
4 Források
5 Külsõ hivatkozások

Történet [szerkesztés]

A történet cselekménye egyszerre három szálon fut:

A fõ szál: Phineas és Ferb megépítik egy találmányukat, amihez mindenki túl fiatalnak találja õket, mégis általában engedélyt kapnak rá. Nõvérük, Candace mindig megpróbálja megakadályozni õket, és bebizonyítani az anyjuknak, hogy öccsei mindennap építenek/készítenek valamit. Az anyjuk ezt nem hiszi el és az események mindig úgy alakulnak, hogy azt hiszi, Candace csak fantáziál.De egy részben sikerül õket lebuktatni,de a végén kiderül,hogy ez csak Kerry álma volt.

A második szál: Dr. Doofenshmirtz, egy õrült tudós feltalál valamit, ami az egész "világra" veszélyes lehet. Phineas-ék kacsacsõrû emlõse Kerry (angolul Perry), aki valójában egy titkos ügynök, minden részben megakadályozza Dr. Doofenshmirtz gonosz tervét. A család nem tud Kerry munkájáról.

A harmadik szál: Candace-nek tetszik egy fiú, Jeremy és úgy tûnik a fiú sem közömbös iránta. Mindig ott van, ahol Candace. Jeremy néha furcsállja Candace viselkedését (aki általában azon igyekszik, hogy lebuktassa öccseit), de nem igazán zavarja. Candace szeretne összejönni Jeremy-vel.

Ez a három szál általában összefonódik, az elsõ kettõ pedig minden részben összefügg. Phineas-nak és Ferbnek Dr. Doofenshmirtz "segít" abban, hogy ne bukjanak le anyjuk elõtt, bár errõl a szereplõk nem tudnak. A találmányaik is összefüggnek. Kerry végig megõrzi a titkát, bár a gyerekeknek feltûnik, hogy eltûnik, de a végén mindig elõkerül, így nem gondolkoznak azon, hogy hol volt napközben.
Fõszereplõk [szerkesztés]

Bõvebben: A Phineas és Ferb szereplõinek listája

(Video) Phineas and Ferb Episode 012 Jerk De Soleil Part 1

Phineas Flynn (szinkronhangja: Vincent Martella) (magyar hangja: Penke Bence): Egy okos és kreatív 9 éves kisfiú, aki szeretne minden nyári napot hasznosan eltölteni, és mindennap valami klassz dolgot csinálni. Õ kitalálja és megtervezi az aznapi "feladatukat", Ferb pedig megépíti. Nagyon sokat beszél, ami ellensúlyozza Ferb szótlanságát, mondhatni, hogy mostohatestvére helyett is beszél. Ezért hajlamos arra, hogy nem hagy másokat szóhoz jutni, vagy nem figyel arra, amit neki mondanak. Jó hangja van és sok hangszeren tud játszani. Minden családtagjával jóban van, Candace-nek szeret segíteni, vagy a kedvére tenni, bár a lány nem mindig értékeli. Az édesapjáról nem tudunk meg semmit. Minden rész elején megkérdezi, hogy "Hé, hol van Kerry?", azt persze nem gondolja, hogy titokban titkosügynök. Ha a felnõttek megkérdezik tõle, hogy nem túl fiatal ahhoz, amit éppen épít/tervez mindig ezt válaszolja: "De, igen, az(ok) vagyok/vagyunk." Az egyik barátja, Isabella szerelmes belé, de Phineas ezt nem veszi észre; a lány gyakran segít neki.

Kinézete: piros hajú, háromszög alakú feje van, piros-fehér csíkos pólót és kék nadrágot visel, általában oldalról mutatják

Ferb Fletcher (szinkronhangja: Thomas Sangster) (magyar hangja: Timon Barnabás): Phineas mostohatestvére (valószínûleg egyidõsek), nagyon intelligens, de szûkszavú fiú. Szûkszavúságát Phineas bõbeszédûsége ellensúlyozza. Olyan is elõfordul, hogy beszélne, de Phineas félbeszakítja, vagy nem figyel rá. Egy részben csak 1-2 mondata van (a rész végén). Az apjával Nagy-Britanniából költöztek Amerikába (brit akcentussal beszélnek). Phineas úgy jellemzi az elsõ részben, hogy "Ferb inkább a tettek embere". Bármit meg tud építeni, bármit meg tud javítani, el tudja változtatni a hangját és sok hangszeren tud játszani, akárcsak Phineas. Akármilyen lehetetlen ötlete támad Phineas-nak, Ferb megépíti. Az egyik részben kiderül, hogy tetszik neki Vanessa Doofenshmirtz, az õrült tudós lánya. Az édesanyjáról nem tudunk meg semmit.

Kinézete: zöld hajú, feje hosszúkás, egyik szeme nagyobb, mint a másik, fehér inget és hosszú lila nadrágot visel, amelyben lábai aránytalanul rövidnek látszanak (pedig igazából hosszúak)

Candace Flynn (szinkronhangja: Ashley Tisdale) (magyar hangja: Pap Kati, Pupos Tímea): Phineas nõvére és Ferb mostohanõvére, 15 éves. Két célja van: lebuktatni Phineas-t és Ferb-öt az anyjuk elõtt, valamint "meghódítani" Jeremy-t. Ha Jeremy a közelben van, mindig zavarba jön, de próbálja leplezni (általában sikertelenül). Szereti a két öccsét, de néha az idegeire mennek. Egész nap mondogatja az anyjának, hogy mit csinálnak a testvérei, de õ nem hisz neki. Próbálkozásai, hogy lebuktassa õket, mindig kudarcba fulladnak. Jól tud énekelni (ha kijön az allergiája, akkor férfi hangja lesz) és tud játszani a B betûvel kezdõdõ hangszereken. Sokszor telefonál a barátnõivel (leggyakrabban Stacy Hirano-val). Fél Jeremy kishúgától, Suzy-tól, mert a kislány keresztbe tesz minden lánynak, aki szemet vet Jeremyre.

Kinézet: hosszú vörös haja van, piros felsõt és fehér szoknyát visel

Kacsacsõrû Kerry (angolul: Perry the Platypus) (szinkronhangja: Dee Bradley Baker): egy azúrkék színû kacsacsõrû emlõs, a Flynn-Fletcher család háziállata. Valójában egy titkosügynök, aki azt a feladatot kapta, hogy "buta háziállatnak álcázza magát", és amint lehetõséget lát, menjen a fõhadiszállásra és várja az utasításokat (ilyenkor barna kalapot hord és két lábon jár). Nagyon intelligens, de beszélni nem tud (csak morogni). A leggyakrabban Dr. Doofenshmirtz-et az õrült tudóst kell megakadályoznia õrült tervében. Nehezen bár, de mindig sikerül neki (a bevetés elején mindig fogságba esik). A végén mindig õ gyõz, és ezzel segít Phineas-éknak is eltüntetni az aznapi találmányukat (nem szándékosan, hanem véletlenül). A család nem tud Kerry munkájáról. Phineas és Ferb egyszer véletlenül bejutnak a fõhadiszállásra, de Phineas azt hiszi, hogy Ferb építette (Ferb pedig hiába mondja, hogy nem õ volt, Phineas meg se hallja); így Kerryék nem buknak le.

Dr. Heinz Doofenshmirtz (szinkronhangja: Dan Povenmire) (magyar hangja: Háda János): Egy 45 éves boldogtalan õrült tudós, aki gonosz céllal vállalkozást alapított: Doofenshmirtz Gonosz RT. Alapvetõen egy komikus figura. Európából származik egy Gimmelstump nevû városból (nevébõl ítélve Németországból, esetleg Belgiumból vagy Ausztriából). Az ördögi terveirõl Kacsacsõrû Kerry fõnöke mindig tudomást szerez és Kerryt küldi el, hogy elbánjon Dr. Doofenshmirtz-cel. Õ mindig számít rá és csapdát állít Kerry-nek (késõbb már azt is nehezményezi, hogy Kerry csak úgy betör hozzá, ahelyett, hogy a bejárati ajtót használná). Amíg Kerry fogságban van, mindig elmagyarázza, hogy melyik gonosz tervét milyen céllal követi el, vagy éppen mik voltak az elõzményei (ez természetesen elsõsorban a nézõknek szól). A rajzfilm végén mindig azt mondja, hogy "Légy átkozott, Kacsacsõrû Kerry!" Van családja, de elvált feleségétõl Charlene-tõl és van egy közös lányuk, Vanessa, aki tudja, hogy apja egy õrült tudós, de Charlene ezt nem hiszi el neki. Dr.Heinz Doofenshmirtz testvére (Roger) a város polgármestere,akire igencsak irigy.

Kinézet: barna hajú, nagy orrú, görbe hátú idõs férfi, fekete pólót és fehér köpenyt visel
Mellékszereplõk [szerkesztés]

Isabella Garcia Shapiro (szinkronhangja: Alyson Stoner) (magyar hangja: Kántor Kitty) : Izabella 9 éves lány. Ezenkívül Mexikóból származik. Phineas és Ferb legjobb barátja, tetszik neki Phineas, de az erre utaló jeleket Phineas nem veszi észre. Minden részben megkérdezi Phineas-t, hogy mit csinálnak és felajánlja a segítségét, gyakran a barátnõit is beszervezi. Van egy kutyája, Pinky, aki színtén titkosgynök.

Kinézet: fekete hajú, rózsaszín masnit visel a hajában, fehér pólót és rózsaszín "ujjatlan és szoknya egybe" visel.

Buford van Stomm : Phineas és Ferb barátja és iskolatársa. Közép-atlantikai akcentussal beszél, valószínûleg Hollandiából vagy Németországból származik. Nagydarab fiú, mindenki fél tõle, mert kicsit erõszakos. Valójában nem bánt senkit, sõt sok dologtól fél (pl. Jeremy kishúgától, Suzytól). Van egy aranyhala: Pofon (angolul: Biff). Õ is tud érzékeny lenni, de amikor sír, azt mondja, hogy "csak a szemén keresztül izzad".

(Video) Phineas and Ferb Episode 012 Jerk De Soleil Part 2

Kinézet: barna hajú, fekete pólót visel amin egy szürke halálfej van és egy barna nadrágot

Baljeet Patel : Phineas és Ferb barátja és iskolatársa. Nevébõl ítélve Indiából származik. Nagyon okos és félénk fiú. Legnagyobb félelme, hogy rossz dolgozatot ír matekból és Bufordtól is tart, nem szeret vele együtt dolgozni. Phineas és Ferb egyszer segítenek neki teleportálót építeni a Marsra.

Kinézet: fekete hajú, szürke pólót és kék kertész nadrágot visel

Stacy Hirano : Candace legjobb barátnõje, ritkán szerepel személyesen, de minden részben beszél Candace-szel telefonon. Ha valami érdekes történik Candace-szel, azt Stacy tudja meg elõször. Azon kevesek egyike, aki tud Phineas és Ferb találmányairól (pl. játszott velük minigolfot és együtt buliztak a rögtönzött tengerpartjukon). Mindig próbálja meggyõzni Candace-t, hogy élvezze a nyarat és felejtse el az öccseit. Néhány részben énekel is.

Kinézet: fekete hajú, kék masni van a hajában ,zöld pólót és kék szoknyát visel

Jenny : Candance másik barátnõje. Jenny csak néhány részben szerepel, hippi. Az egyik részben galambfutamon vett részt a békért máskor galamb formájú zselatint készített.

Jeremy Johnson : 15-16 éves fiú ,aki Candace barátja Jeremy nem tudja ,hogy a kishúga nem is olyan ártatlan ,mint ahogyan õ azt gondolja.

Kinézet: szõke hajú, barna pólót ,zöld inget és szürke nadrágot visel

Suzy Johnson : Jeremy "édes" kishúga ,aki utálja Candace-t ,mert fél ,ha sokat lenne Jeremyvel ,nem lenne vele annyit a bátyja mint azelõtt. Néhányszor a sorozatban "kislányos" dumákkal mászik ki a helyzetekböl, mint az hogy "Buborék! Hehehehe!"

Kinézet: szõke hajú, két darab kék masnival a hajában, fehér pólót ,lila hosszú ujjút és kék szoknyát visel

Linda Flynn-Fletcher : Phineas,Ferb és Candace anyukája ,akinek kezd elege lenni lánya szenvedélyébõl ,hogy õ márpedig leleplezi a fiúkat. Régebben pop énekesnõ volt (de ezt a fiúk nem tudják). Találkozott már Heinz Doofenshmirtz-el is.

Kinézet: vörös hajú, fehér inget ,citromsárga garbót és barna nadrágot visel

(Video) Phineas and Ferb - Perrysode - Jerk De Soleil

Lawrence Fletcher (szinkron hangja: Richard O'Brian) (magyar hangja: Megyeri László) : Ferb édesapja, Phineas és Candace mostohaapja. Ferbbel Nagy-Britanniából költöztek Amerikába (brit akcentussal beszélnek). Foglalkozása: archeológus. Kedves és megértõ apa, de nem túl határozott. Néha felfedez valamennyit Phineas és Ferb találmányaiból, de ugyanúgy jár, mint Candace. Isabella az egyik részben Mr. Flynn-ek szólítja. Az elõzõ feleségérõl nem tudunk meg semmit.

Kinézet: barna hajú, szemüveges, fehér inget és kék nadrágot visel, mostohafiához, Phineashoz hasonlóan õt is oldalról mutatják.

Betty Jo Flynn and Clyde Flynn : Linda Flynn szülei, Phineas, Candace és Ferb nagyszülei. Minden évben meghívják unokáikat és barátaikat nyaralni a tóparti házukhoz.

Betty Jo remekül görkorcsolyázik még idõs korában is, akárcsak Jeremy nagymamája, akivel mindig versengtek, hogy melyikük a jobb.

Winnie Fletcher and Reg Fletcher : Lawrence Fletcher szülei, Ferb, Phineas és Candace nagyszülei. Angliában élnek, gyakran meglátogatják unokáikat.

Vanessa Doofenshmirtz : Vanessa 15-16 éves lány ,aki nem mellesleg pánk. Dr. Heinz Doofenshmirtz lánya ,aki utálja ,hogy az apja gyerekként kezeli. Kissé hasonlít Candace-ra ,hiszen õ is le szeretné leplezni az egyik családtagját, az anyja elött.

Kinézet: barna hajú, fekete ruhát visel

Charlene Doofenshmirtz : Heinz Doofenshmirtz volt felesége és Vanessa édesanyja. Linda Flynnel ugyanabba a fõzõiskolába járnak. Jó kapcsolatot ápol a lányával, de nem hiszi el neki, hogy a volt férje egy õrült tudós.

Kinézet: fekete hajú, zöld inget és kék nadrágot visel

Karl :(angol hang: Tyler Mann) Monogramm õrnagy segédje. Kissé kétbalkezes.

Kinézet: vörös hajú, lila szemüveget hord ,fehér póló és barna nadrág van rajta

Roger Doofenshmirtz: Heinz Doofenshmirtz testvére, Vanessa nagybátyja, a város polgármestere, amiért persze Doofenshmirtz nagyon irigy. Rogerre mindenki büszke volt (kiváltképp az anyja), csak Doofenshmirtz nem. Megpróbált jobb lenni; tönkretenni bátyját, de azt vagy Kerry, vagy a puszta sors megakadályozza.

(Video) Phineas and Ferb Episode 012 Jerk De Soleil Part 3

Kinézet: barna haj, szemüveg és zöld ing és nadrág.

Major Monogram (Monogram õrnagy) (szinkron hangja: Jeff "Swampy Marsh) (magyar hangja: Rudas István/Bácskai János) : Kacsacsõrû Kerry fõnöke, minden részben õ adja Kerrynek az utasításokat. Segítõje, Karl, aki a technikai dolgokkal foglalkozik és helyettesíti fõnökét, ha éppen nem ér rá. Egy késõbbi részben kiderül, hogy nem Kerry az egyetlen ügynökük, hanem több állatot is alkalmaznak titkosügynökként.

Kinézet: õsz hajú és a bajsza is õsz, zöld egyenruha van rajta, amire rá van írva: MM.

Pinky: Isabella kutyája, aki egy titkosügynök.

Meep : Kis, aranyos földönkívüli lény. Mindig azt mondja, hogy "meep". Igazából intergalaktikus titkosügynök. Fõellensége Meach-nek, az idegen orvvadásznak.

Meach (magyar hangja:Varga Tamás): Intergalaktikus orvadász, akinek az idegen nyelvét egy bajusz formájú gép fordítja le. Meep õsellensége.

Hányingerterminátor : Egy epizód erejéig tûnik fel. Kerri végzete lesz. Doofenshmirtznél jobban végzi a munkáját. Állandóan kiabál és megjegyzéseihez villámokat idõzít.

Coldy: Phineas és ferb kishala, akinek a fiúk egy egész hal showt rendeztek (bálnákkal, delfinekkel stb.). De Doofenshmirtz HotDog-sugarának köszönhetõen a tengerbe kerül a többi hallal.

"Gonosz lány" : Szintén egy epizód erejéig tûnik fel. Doofenshmirtzzel vacsorázik és a végén egymásba szeretnek. A nevét nem mondják ,de "Gonosz lányként" említik egy dalban mert szereti a gonoszt. Az epizód végén eltalálja egy sugár a "Gonosz lányt" és vége a kapcsolatnak.

Források

↑ „Leave the Busting to Us!”. Writers: Bobby Gaylor, Martin Olson; Director: Zac Moncrief. Phineas és Ferb. 26. epizód.
↑ Strike, Joe: From Swampy & Dan Emerges Phineas and Ferb", Page 1.. Animation World Magazine.

Disney Channel - Phineas and Ferb
Phineas és Ferb a filmkatalógusban
Phineas és Ferb a tv.com-on
m • v • sz
Sorozatok a Disney Channelen

(Video) Phineas and Ferb season 01 episode 012 "Jerk De Soleil"

Kategória:

Amerikai animációs filmek

FAQs

What does Jerk De Soleil meaning? ›

This is a play-on of "Cirque de Soleil", French for "Circus of the Sun". In Dr. Doofenshmirtz's lair, you can see a triforce on the wall. This episode appeared to take place after the future episodes "It's About Time!" and "Tree to Get Ready" as the events were mentioned in the song.

Who voiced Candace in Phineas and Ferb? ›

Candace Flynn

Was JK Simmons in Phineas and Ferb? ›

For Phineas and Ferb, he voiced J.B. in "Toy to the World" and Napoleon in "Doof 101" and "O.W.C.A.

What episode is Evilboys? ›

"E.V.I.L. B.O.Y.S." is the song from the episode, "Jerk De Soleil." It was sung by Candace (under the effects of her wild parsnip allergy) as she was trying to convince her mom that Phineas and Ferb were putting on a circus in the backyard.

Who voices Jeremy Phineas and Ferb? ›

Jeremy Johnson (voiced by Mitchel Musso) is Candace Flynn's crush and later boyfriend. He is sixteen years old. He works at Mr.

What is Ferb short for? ›

His wife Melinda, an artist on The Simpsons and King of the Hill nicknamed him "Ferb". In "Vanessassary Roughness" Ferb explains that his name is short for something, but he didn't get a chance to say it. On Twitter, Povenmire announced that Ferb was actually short for "Ferbs".

How old is Ferb's girlfriend? ›

Vanessa is 15 until her 16th birthday in "Dude, We're Getting the Band Back Together".

Did Candace ever bust Phineas and Ferb? ›

Out! Bust my brothers out! Candace finally busts Phineas and Ferb when they build a flying car and a control tower in the backyard. The boys are sent to a reformatory school to have their imaginations removed.

Is the Farmers Insurance guy in Spider-Man? ›

In 2019, Simmons reprised his role of J. Jonah Jameson in the Marvel Cinematic Universe film Spider-Man: Far From Home, as a cameo in the mid-credits scene.

Is Josh Gad in Phineas and Ferb? ›

Joshua Ilan "Josh" Gad (born February 23, 1981) is an American actor. He is best known for voicing Olaf in Frozen and playing LeFou in Beauty and the Beast. For Phineas and Ferb, he voiced Wendell in "Doof 101" and "O.W.C.A. Files".

How old is the Farmers Insurance guy? ›

If it seems like J.K. Simmons is even more omnipresent than usual these days, that's because he is. In addition to his familiar commercial pop-ins as the Farmers Insurance professor, the 66-year-old character actor racked up more than a dozen credits in 2021. And though “J.K.

What episode did Candace sing evil boys? ›

"E.V.I.L. B.O.Y.S." is a song from the episode "Jerk De Soleil". It was sung by Candace (under the effects of her wild parsnip allergy) as she was trying to convince her mom that Phineas and Ferb were putting on a circus in the backyard.

Who is Phineas's real dad? ›

Who does Buford end up with? ›

TLDR: By the end of the series, Buford and Baljeet love each other.

Did Candace and Jeremy get together? ›

However, unlike Isabella and Phineas's relationship and Ferb and Vanessa's relationship, Candace and Jeremy have officially been a couple during most of the show. During the 2015 San Diego ComicCon convention, Dan Povenmire confirmed that the couple would remain together.

Why is Ferb's hair green? ›

The show's creator Dan Povenmire confirmed that the reason Ferb has green hair and Lawrence doesn't is because it's a gene in the Fletcher family that skips a generation, stating that Reginald Fletcher had green hair when he was younger (Ferb is a only Fletcher family member to have unnatural hair color).

Is Ferb Fletcher autistic? ›

Ferb has been described by Phineas as “a man of action,” and there never seemed to be a real urgency to make him talk. In the past, Ferb has been believed to be autistic or at the very least on the autism spectrum, and psychologists that study the theory have leaned towards that assumption being the case.

Why does Ferb talk so little? ›

Ferb's taciturnity has by no means been talked about throughout the present, however there was a powerful perception that the creators determined to make Ferb converse in a suave British accent late in improvement since they thought it could be humorous if he broke out in that voice after not speaking for a complete ...

Does Vanessa have a Ferb crush? ›

It is made clear in several episodes that Ferb has a crush on Dr. Doofenshmirtz's daughter, Vanessa as he is usually sent into a trance-like fantasy state whenever he is close to her. He has gone out of his way a few times to give her assistance, both emotionally and to save her life.

Does Phineas ever marry Isabella? ›

"Isabella Garcia-Shapiro, will you marry me?" he then asks. Isabella was shocked when she heard him asked it, like it's going to happen. Her eyes sparkled as she accepts. "Yes, Phineas Flynn, yes!

Who does Phineas marry? ›

Many of her dreams always end with Phineas asking her to marry him ("Isabella the Hero"). It is presumed that the two stay together after officially becoming a couple as young adults during their college years ("Act Your Age").

What episode do Phineas and Ferb actually get busted? ›

"Phineas and Ferb Get Busted!" (broadcast outside the United States and Canada as "At Last") is the 45th broadcast episode of the first season of the animated television series Phineas and Ferb.
...
Phineas and Ferb Get Busted!
"Phineas and Ferb Get Busted!"
Episode no.Season 1 Episode 16
Directed byDan Povenmire
12 more rows

Why is Candace obsessed with busting? ›

Why does Candace want to bust her brothers? Candace believes that if she did the same thing, she'd get in trouble so her brothers should, too. She sometimes finds the things they do pretty awesome and that makes her jealous.

When did Phineas and Ferb get caught? ›

"Phineas and Ferb Get Busted!" is the sixteenth episode of Phineas and Ferb. It was premiered on February 16, 2009 on Disney XD and on March 13, 2009 on Disney Channel in the United States.

What is the meaning of Soleil? ›

Adjective. French, sun, from (assumed) Vulgar Latin soliculus, diminutive of Latin sol sun.

What is the meaning of du Soleil? ›

Translation of "de soleil" in English. of sunshine of sun of sunlight sunny solar sunburned sundown.

What is the meaning of Désolé? ›

sorry (an apology)

What does Dore mean? ›

noun. gilt [noun] a gold or gold-like substance. a tiny vase covered with gilt.

Is Soleil a girl? ›

Soleil Origin and Meaning

The name Soleil is girl's name of French origin meaning "sun".

What is a popular French girl name? ›

French names popular for baby girls in France include Louise – a common middle name in the US – Camille, Manon, and Lilou. Other top French names for girls around the world include Arielle, Belle, Eloise, Gabrielle, Juliette, and Vivienne.

How do u pronounce Soleil? ›

How to Say 'SUN' in French? | How to Pronounce Soleil? - YouTube

Is Cirque du Soleil Corteo kid friendly? ›

Is Corteo appropriate for children? Like most of Cirque du Soleil's shows, Corteo is meant to entertain the whole family. That said, moments of loud noises and darkness used during the show may frighten some children.

How do you pronounce Cirque du Soleil in English? ›

How to Pronounce Cirque du Soleil? | French & English Pronunciation

What is so special about Cirque du Soleil? ›

Cirque du Soleil has Amazing Acrobatics

And as such it has to be great circus at its core. Otherwise they would not even be able to start. They have the entire circus acts: clowns (sophisticated ones ), amazing acrobatics and jugglers. There is one traditional circus act missing: there are no animals period.

How do you say je suis desole? ›

The pronunciation of désolé is day-zoh-lay. The pronunciation of Je suis désolé (I'm sorry) is juh-swee-day-zoh-lay.

What does Quatre Vingts mean? ›

[katʀəvɛ̃ ] number. eighty. quatre-vingts euros eighty euros.

What is your name translate in French? ›

Comment vous appelez-vous ? It means "what's your name"

Is Dore a French name? ›

Doré Origin and Meaning

The name Doré is girl's name of French origin meaning "gilded".

How do you pronounce Dore? ›

How to pronounce Dore (French/France) - YouTube

What is the meaning of Dior? ›

Origin:French. Meaning:golden. Dior is a gender-neutral name of French origin with rich ties to the fashion elite. Related to the surname D'Or, meaning "golden," its most famous wearer is, of course, Christian Dior.

Videos

1. Toy to the World | S1 E8 | Full Episode | Phineas and Ferb | @Disney XD
(Disney XD)
2. Phineas and Ferb S1E12 Jerk De Soleil
(Dottie Sassano)
3. Phineas and Ferb S1E12 Jerk De Soleil
(Page Sullens)
4. Jerk De Soleil_ tamil_4
(Urban Country Club)
5. Phineas and Ferb - Evil Boys (Jerk De Soleil)
(Alice Blue)
6. Evil Little Boys! phineas and ferb (from jerk de soleil)
(yomaster29)

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated: 09/11/2022

Views: 5686

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.